Sonkás crostinim – amúgy olaszosan
Gyakoriak nálunk a vendégek, és szeretem mindig meglepni őket. Előfordul azonban, hogy nincs tele a hűtő, és a kenyér is szikkadt. Ekkor jön az olasz csoda, a crostini! Pár perc alatt elkészíthető, és csodásan variálható. Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 1 db baguette
- olívaolja
- fűszervaj
- pármai sonka
- tömbös parmezán sajt
Elkészítés:
Szeleteld fel a baguette-et másfél centis darabokra. Kenőtollal kend meg mindkét felét olívaolajjal. Tedd 200 fokra felmelegített sütőbe, és 6-8 perc alatt süsd készre úgy, hogy félidőben megfordítod. Kend meg egy kis fűszervajjal a szeleteket, ha nincs otthon, vajat keverj össze egy kis sóval és apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.Tégy minden szeletre egy kis pármai sonkát, és reszelj rá néhány parmezánforgázsot, és kész! Egy félméteres baguette-ből kb. 33 kis miniszendvics lesz. Ígérem, a vendégeid nagyon elégedettek lesznek! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.