Csokis eper, a gyümölcsös csoda
Igazi idénydesszert a csokis eper. Elkészítése nem igényel különleges cukrászismereteket, mégis nagyon látványos, egészséges – és nemcsak vasárnapra! Szerintem tölts hozzá egy pohár száraz pezsgőt is. Kápráztasd el barátaidat!
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 30 dkg étcsoki
Elkészítés:
Mosd meg az eperszemeket, de úgy, hogy csumáját nem veszed ki. Papírtörlővel alaposan itatgasd le a gyümölcsöket. Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, és egyenként félig mártsd bele az epreket. Tedd gitterrácsra, hogy lecsöpögjön a fölösleg. Ha nincs megteszi egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsi. A lényeg, hogy beférjen a hűtőbe, amíg megdermed a csoki. Helyezd el az epreket csinosan egy tálra, és már arathatod is a bókokat! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.