Répás keksztallér – a bikinibarát nassolnivaló
Ha már unod a strandos lángost és palacsintát, vagy éppen szeretnél valami egészségeset rágcsálni a fürdőzések után, akkor éppen jó helyen jársz. Ez a finom répás keksz csupa diétás összetevőből készült, így a bikinid se fog morgolódni miatta…
Hozzávalók:
- 3/4 bögre reszelt sárgarépa,
- 1 tojás,
- 8 dkg cukor (nyírfa, kókusz, stevia, eritriol, stb),
- 1 bögre apró szemű zabpehely,
- másfél teáskanál szódabikarbóna,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- csipet Himalája só,
- 1 vanília rúd kikapart belseje,
- 3/4 bögre liszt (teljes kiőrlésű, kókuszliszt, ….),
- 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
Keverd össze először a száraz hozzávalókat, a pelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, fahéjat. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a zsiradékkal. Öntsd össze a kettőt, végül add hozzá a répát.
Tedd hidegre a tésztát minimum fél órára. Ha ennél több időre hagyod a hűtőben, fóliával takard le a tetejét, nehogy kiszáradjon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Formázz 15 egyforma kis gombócot, és lapítsd el a sütőpapíron. Süsd 12-15 percet, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tepsiben. (Forrás: andio.hu)
De ha már ennyire belejöttetek a sütésbe, akkor érdemes ezeket a finom zabfalatokat is elkészíteni! Lapozzatok tovább a receptért!
Hozzászólás zárolva.