Facebook hozzászólás
390

Imre bácsi grillezett kecskesajtja tavaszi virágsalátával és mustban párolt körtével

Szemem-szám eláll, valahányszor Badacsonyból lenézek a tóra! Mindig valami földön túli boldogság áraszt el! Ott kiülni egy teraszra, borozgatni, maga a gyönyörűség! És ha már mindez együtt van, haraphatunk is valamit! Itt van példálul Imre bácsi páratlan kecskesajtja! Meg kell kóstolnod!  

Kecskesajtos recept ehető virágokkal, Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem
Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem

Hozzávalók – fejenként: 

12 dkg kecskesajt

Fél körte

2 kanálnyi áfonyalekvár

Zöld saláta (rukkola, bébispenót, céklalevél)

2 dl must

1 dkg pirított mag vegyesen

1-2 cl vinaigrette

2 cl balzsamkrém

 

Elkészítés:

Készítünk egy vinaigrette öntetet, ahol az ecetet badacsonyi zöld szőlőléből készített verjus-vel helyettesítjük. Szezám, tök és napraforgómagot pirítunk. A friss salátát, amely rukkolából, madársalátából, bébispenótból és cékla  levéből áll, meghintjük a pirított magokkal és a vinaigrette öntettel. Friss, mosott virágokkal, rózsával és petúniával díszítjük. A mustban párolt, lehűtött körtét áfonyalekvárral töltjük.
A friss, házi kecskesajtra 180  C-os rostlapon mindkét oldalán, aranybarna kérget sütünk!

Igazi ínyenceknek szóló recept! Nekem nagyon „bejött” Egészségetekre!

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!