Badacsonyi tyúkhúsleves vele főtt zöldségekkel
Badacsonyban, jó társaságban egy teraszon borozgatni, finomságokat kóstolgatni, a világ legjobb dolga. Ezzel az isteni levessel is ott találkoztam! Hiába, Badacsonyban még a zöldségeknek és a tyúkoknak is teljesen más íze van! Feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók:
Tyúkmell csontjával 1,2 kg
30 dkg sárgarépa – 30 dkg fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db zöldpaprika
2 db vöröshagyma
15 szem feketebors
Só ízlés szerint
Petrezselyem ízlés szerint
3 liter víz
Elkészítés:
Feldaraboljuk a tyúkot. Hideg vízben, lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként lehabozzuk. Amikor a hús már közepesen átfőtt és nincs habja, akkor hozzá adjuk a megpucolt zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, zeller, vöröshagyma, zöldpaprika, petrezselyem). Sóval és egész borssal fűszerezzük, végül készre főzzük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.