Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással
Nálam a hal mindent visz! És mindig! Ezt a fantasztikus fogást Badacsony oldalában kóstoltam, egy teraszról bámulva közben a világ legszebb tavát. A hozzá kínált bor úgy harmonizált a mártással, a hallalal, a zöldségedkkel, hogy csak ámultam! Ennél finomabb szombat esti vacsit el sem tudok képzelni – még otthon sem! Próbáljátok ki!
Hozzávlók:
1/2 kg nyers fogas
20 dkg zöldség vegyesen (répa, padlizsán, cékla)
1 dl kéknyelű bor
Só, bors, liszt
Elkészítés:
A fogast kifilézzük, 10 dkg-os szeletekre szeljük. Kevés vaj és só kíséretében vákumzacskóba helyezzük, majd 40 C-on 40 percig szuvidáljuk. (Ezzel a fogas félkész állapotba kerül.)
A megmaradt halcsontokból hal alaplevet készítünk.
Egyedi fűszerezéssel és badacsonyi Fata Kéknyelű bor hozzáadásával mártást keverünk. Friss fehér és lila padlizsánt, valamint zöld- és sárga cukkinit meggrillezzünk. 200 C-os rostlapon az előkészített, lisztbe forgatott fogasnak először a bőrös felére, majd a másik oldalára is kérget sütünk.
Az elkészült fogast a grillezett zöldségekkel és a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.