Facebook hozzászólás
375

Karcsúsító kajszibarackos pite

Nem fogsz hinni a szemednek, hogy ezt a gyönyörűséges pitét nemcsak te készítetted, hanem meg is eheted. Olyan pitét tudsz belőle készíteni, amit akár reggelire is megehetsz. Pite reggelire? Igen, méghozzá nem is akármilyen!

Kajszibarackos pite, Kép: Scitec Nutrion
Kép: Scitec Nutrion

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

4 adag (4 x 37g) ízesítés nélküli Scitec Protein Pancake

6 dkg zabliszt

  1. ½ kg kajszibarack

ízlés szerint édesítőszer (vaníliás eritrit, stevia) (kb. 10 dkg)

1 kávéskanál őrölt fahéj

+1 evőkanál eritrit

3 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj + a kikenéshez

1 tojás

fél tasak sütőpor

kókusztej/víz

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra. A száraz összetevőket egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást és öntsd fel annyi kókusztejjel (vízzel), hogy sűrű, de folyékony masszát kapj. A tésztát ízlés szerint édesítsd, és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt. Simítsd az előre elkészített, kókuszzsírral kikent formába, majd díszítsd a félbe vágott, kimagozott barackokkal . A fahéjat keverd össze az 1 evőkanál (vaníliás) eritrittel, és szórd meg a sütemény tetejét. Süsd kb 45 percig, vagy amíg a tészta tűpróbával már nem ragacsos. A protein miatt hamarabb barnul! Hagyd hűlni a formában, majd szeletekre vágva, langyosan, vagy szobahőmérsékleten tálald. … És máris fogytál! Jó étvágyat!

Bor van, de hol itt az apátság?
Veszprémben vagy fúj a szél vagy harangoznak – mondják a helyiek. Nos, a közelben, a szellősben teremnek azok a fürtök, amelyek oly híressé tették a Somló lankáit, szőlőjét és borait. Ki ne ismerné például a juhfarkat, ami tényleg a juh farkáról kapta a névét, és a belőle készült bor egyetlen kortya elvarázsolta Alder Yarrowt, a világ egyik legbefolyásosabb borszakíróját is! Ez a Somlói Apátsági Pincészet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!