Facebook hozzászólás
1 158

Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal

Ismét meghirdette a Sör mi több amatőr szakácsoknak sörkorcsolya versenyét. Tavaly akkora sikere volt a vetélkedőknek, hogy úgy gondolták, ismét megpróbálják. Mi természetesen szurkolunk, és kedvcsinálónak itt rögtön egy Sör mi többös recept!     

Rántott kovászos uborka, Kép: Sör mi több
Kép: Sör mi több

Hozzávalók:

  • 500g kovászos uborka
  • panírozáshoz: liszt, tojás, kenyérmorzsa

A mártogatós hozzávalói:

  • 2 csomag újhagyma
  • 2dl görög joghurt
  • 2dl majonéz
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkákat 4 felé vágjuk, jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk őket és alacsony hőfokon nagyon picit kiszárítjuk, majd panírozzuk és forró olajban kisütjük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és olívaolajon lassú tűzön karamellizáljuk, amíg színt nem kap. Ha ez megvan, összekeverjük a többi hozzávalóval, és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tormás paradicsomfalatok a meccshez
Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett 2016-ban is, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!