Facebook hozzászólás
833

Curry-s kolbász – ahogy a sörkedvelők szeretik

A nagy sikerre való tekintettel ismét meghirdette a Sör mi több sörkorcsolya versenyét amatőr szakácsoknak. Már alig várom az eredményhirdetést, hogy közre adhassuk az újabb variációkat. Az itt olvasható receptet maguk a Sör mi többösök küldték. Valami isteni!   

Curry-s kolbász, Kép: Sör mi több
Curry-s kolbász, Kép: Sör mi több

Hozzávalók:

  • grillkolbász (marha)
  • ananász apró kockákra vágva
  • pirított mogyoró apróra vágva
  • 0,5 kg szárított salotta hagyma

A curry pasta hozzávalói:

  • 40 g Sárga Curry paszta
  • 1 dl húsleves
  • 3 dl kókusztej
  • 1 db lime leve
  • 2 g kaffír lime levél
  • 15 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 evőkanál tamarind
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál barnacukor

 

Elkészítés:

A hagymát olajon dinszteljük, utána belekeverjük a curry pasztát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel és a húslevessel szósz állagúra sűrítjük, tamarinddal, kaffír lime levélel, illetve lime lével ízesítjük. A sósságát halszósszal állítjuk be. Főtt burgonyával adagonként botmixerrel összeturmixoljuk. A vékony karikákra vágott salotta hagymát a 70 fokos sütőben sütőpapírra teregetve 3 órán át szárítjuk, míg ropogós nem lesz. A megsült kolbászokra rátesszük a szószt, a felkockázott ananászt, valamint a szárított salotta hagymát. Jó sörözést a hétvégére!

Tormás paradicsomfalatok a meccshez
Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett már 2016-ban is, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!