Svéd zöldséggolyók sült zellergyökérrel és gremolatával
Igazán sokoldalúak a svéd zöldséges golyók. Csicseriborsóval, répával, kukoricával és kelkáposztával töltöttek, vitaminokban, tápanyagokban és ízben gazdagok. Sokféle módon elkészíthetők. Ez egy könnyen elkészíthető vacsora, ami vigyáz magára! Kell ennél több?
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
40 db (640 g) svéd zöldséggolyó
2 kisebb zellergyökér, jól megmosva,
2 evőkanál + 1 dl extra szűz olívaolaj
1 dl petrezselyem, durvára vágva
1 citrom leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma, préselve
2 evőkanál dijoni mustár
só és fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsd fel a sütőt 185°C-ra.
- Helyezd a zellert egy tűzálló tálcára és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, sót és borsot. Süsd nagyjából 40-60 percig, amíg teljesen megfőnek és aranybarnák lesznek.
- Keverd a gremolatához a petrezselymet, a fokhagymát és a citromhéjat egy tálban, kézzel.
- Keverd össze a dijoni mustárt, a citromlevet és a maradék olajat. Fűszerezd sóval és borssal.
- Süsd meg a zöldséggolyókat a csomagoláson található utasítások szerint.
- Vágd kisebb darabokra a zellert. Önts egy keveset a dresszingből egy nagyobb tányérra, majd helyezd rá a zellert és a zöldséggolyókat. Végül tegyél rá egy kis gremolatát és néhány csepp olívaolajat.
Mintegy másfél óra alatt elkészül, és már a mennyekben is vagy! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.