Facebook hozzászólás
446

Édes mézes

Kollégáim rendszeresen ellátnak remek receptekkel. Ezt a finomságot is így kóstolhattam meg a heti értekezleten. És ami a legnagyobb kincs benne, hogy munkatársnőm Észak-Magyarországon élő dédnagymamája készítette. Köszönjük szépen!

Édes mézes, Kép: Práger Kitti
Kép: Práger Kitti

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt, fele rétes fele finom
  • 23 dkg cukor,
  • 5 ek méz
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 2 kk örölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vágott vagy darált mandula
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 1/2 dl olaj

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a fűszerekkel. A lisztet szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát.

Almás-mézeskalácsos és kakaós-rumos muffin
A muffin mindig is Jolly Joker volt a konyhákban. De azt tudjátok-e hogyan gyűrűzött be hozzánk ez a sütemény? Én csak azt tudom, hogy először a Nők Lapjában olvastam a receptjét, mint Miss Marple teasüteményét. Azóta is imádom, ezer módon megsütöttem már.

Ha az édes fűszeres massza lehűlt, beleütjük a tojásokat, összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a liszthez. Mehet bele a mandula. Összekeverjük, hozzácsurgatjuk az olajat, meggyúrjuk a tésztát.

A tésztának pihennie kell, elvileg egy éjszakát, de ha kevesebb, az se baj. Fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszúrjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt teppsibe rakjuk.
Hőlégkeveréses sütőben 220 fokon 10 perc alatt megsül. Ha kihűlt kemény lesz, minél tovább áll, annál finomabb. Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!