Cukkini nász a tepsiben
Ez csak rántva jó – jelentette ki a férjem, amikor meglátta azt a két hatalmas cukkinit, amit egy volt általános iskolai osztálytársamtól, Kálmántól kaptam, amikor legutóbb meglátogattam a szüleimet Zagyvarékason. Gyönyörűségesek, nagyok egészségesek a zöldségek. Már a látványa is lázba hozott! Ehhez a recepthez mindössze a negyede kellett… Nos, megmutattam, hogy nemcsak rántva a tuti! Egy barátnőm is pont beesett, és csak annyit mondok, hogy én vacsorára nagyon keveset eszem, de így sem maradt egy falat sem másnapra. Picit macerás, de nagyon megéri!
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkini
- 20 dkg szeletelt gomba
- 10 dkg póréhagyma felkarikázva
- 1 cs nagy kagylós olasztészta
- 1 cs nem túl apróra vágott petrezselyem
- 2 db mozzarella
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 4 dl tej
- 8 dkg liszt
- 1 dl olaj
- só, fehér bors, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Fél dl olajon megfuttatom a pórét, majd rádobom a gombát. Sózom, borsozom, és rászóróm a petrezselymet. Egy másik serpenyőben a cukkinit is megpirítom a másik fél dl olajon, majd azt is sózom, borsozom.
A tejet felteszem forrni, a vajat felmelegítem és hozzádom a lisztet. Amikor felhabzott, hozzáöntöm a tejet, lehúzom a tűzről, és simára keverem. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát. A tojássárgákat belekeverem a mártásba, és az egésszel nyakon öntöm a tésztát. Jöhet a só, a bors, a szerecsendió, végül beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét. Előkapom a tepsit, kibélelem sütőpapírral, morzsával megszóróm az alját. Beleöntöm a tészta felét, majd szépen elrendezem rajta a cukiknit, rajta a gombát. Befedem a megmaradt tésztával, a tetejére reszelem a sajtot. 180 fokra felmelegített sötőben kb. 35 percig sütöm. Kiveszem, és gyönyörködök benne vagy 10 percig. Na most kell szeletelni! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.