Grillezett kecskesajt friss salátával
Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben készítik ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.
Hozzávalók:
- fejenként két szelet kecskesajt
- 1/2 marék apróra vágott kapor
- 2 db koktélparadicsom
- 1/2 doboz joghurt
- 1/2 fej jégsaláta
- késhegynyi só
- késhegynyi fehérbors
- díszítésnek kevés mézes balzsamecet
Elkészítés:
Mosd meg, itatgasd le, tépkedd szét a jégsalátát. Keverd a joghurtba a kaprot, a sót, a fehérborsot. Tedd egy tányérra, dísztsd a félbe vágott paradicsomokkal, majd öntsd rá a joghurtos keveréket. Szeleteld fel a jó minőségű kecskesajtot 1,5 centi vastagságúra, és grillrácson süsd meg. Nem kell hozzá semmilyen siradék, mert önmagában van benne elegendő, nem fog odaragadni. Gyorsan sül, állj mellette két lapáttal készenlétben, hogy időben meg tudd fordítani. Tedd a salátára, és díszítsd kevés mézes balzsamecettel! Ezzel aztán bátran fogyókúrázhatsz, és még nagyon egészséges is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.