Facebook hozzászólás
5 398

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával

Ez az, amikor tobzódhatunk az igazi, őszi vadízekben! A DoQ november minden csütörtökén 17 órakor vadételeket készít hókusz-pókuszok nélkül! Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis szeretet a vadhúsok iránt! A vadhúsok pedig megérdemlik, mert egészségesek, finomak. Ha ügyes vagy, olvad a szádban!    

Szarvas és vaddisznó pörkölt pirított tarhonyával, Kép: DoQ
Szarvas és vaddisznó pörkölt pirított tarhonyával, Kép: DoQ

Hozzávalók:

  • 2 kg szarvashús
  • 2 kg vaddisznóhús

A pörkölt alap hozzávalói:

  • fokhagyma
  • vöröshagyma, nagy szeletekre vágva
  • paprika
  • paradicsom
  • bors
  • köménymag
  • pirospaprika

Elkészítés:

Forró zsírban dinszteljük meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot. A kész pörkölt alapot kedvünk szerint ízesítsük sóval, borssal, vagy köménymaggal, majd az egészet turmixoljuk össze. Az így kapott szaftot két külön lábosba osszuk el: az egyikbe a szarvashús, a másikba pedig a vaddisznóhús kerül. A tűzhelyen kb. 2 órát főzzük őket, folyamatos kevergetés mellett.

Tarhonya elkészítése:

Egy pohárnyi tarhonyához használjunk két és fél pohárnyi vizet. A vízhez adjunk hozzá egy erőleves, egy marhahúsleves és egy tyúkhúsleves kockát, majd forraljuk fel. A forró levet öntsük rá a már piruló tarhonyára, majd pár perc újraforralás után a pörkölthússal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Csodaszarvasom Pápáról
Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi különlegességet. Természetesen a konyhán nincs idő recepteket írogatni, de Bódi Tünde, aki mindezt tálalta, segített ebben is nekem! A most következő étekben az ősz minden íze ott lapul, és alig várja, hogy kibontsa magát a számban! Ki kell próbálnod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!