Pulykás sült karfiolsaláta
Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kis fej karfiol
- 50 dkg pulykamell
- 5 ek olívaolaj
- 2 szál zellerszár
- 3 dkg kesudió
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 1 csipet fahéj (őrölt)
- 1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 ek sherryecet
- 1 ek méz (ízlés szerint)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és másfél óráig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, majd összeforgatjuk a salátával. Ekkor már olyan éhes leszel, hogy nincs más hátra, mint egy pokrócba burkolózva átéled a mennyei ízeket! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.