Savanykás rizikeleves tésztával
Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk fenyőalja)
1 evőkanál zsiradék
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só
a rántáshoz liszt, zsiradék
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással berántjuk. Csaba többi receptjét itt találjátok.
Arra gondoltunk, talán érdekel egy másik kiváló gombás recept is, amiből saláta kerekedik hipp-hopp. Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.