Tejfölös lencsesaláta almával és zellerrel
A lencse azon télen fogyasztott ételeink egyike, ami kitűnő vitamin- és ásványi anyag forrás, immunerősítő, szabadgyök megkötő tulajdonságokkal bír. Fogyasszunk belőle minél többet!
Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 pohár tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió
só
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk, és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük.
Az öntethez a tejfölt a tormával és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesítjük. (Én csak egy egész pici cukrot tettem bele.)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt alaposan összeforgatjuk az öntettel. Jól lehűtve kínáljuk, kolbásszal, virslivel vagy sonkával. Csaba többi receptjét itt olvashatjátok.
Hozzászólás zárolva.