Karaj parmezános bundában
Végtelenül egyszerű, gyors frissensült, amihez csupán egy igencsak finom amerikai káposztasalátát( Coleslaw) készítettem . Bármilyen bundázott vagy sült húsféleséghez igen jó kiegészítő, emellett egészséges és vitaminnal teli.
Hozzávalók :
8 szelet sertéskaraj
só
liszt
2 egész tojás
panírmorzsa
két bő maroknyi reszelt parmezán sajt
zsiradék
A salátához : egy kis fej fehér káposzta, egy kis fej lilakáposzta, egy nagyobb méretű sárgarépa, egy
kis fej lilahagyma, majonéz .
Elkészítés:Az amerikai káposztasalátát készítettem el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek. A káposztákat és a répát legyalultam, enyhén áthintettem sóval. Belereszeltem nagy lyukú reszelőn a lilahagymát, átforgattam. A majonézt kikevertem, és a salátához adtam. Amíg a hús elkészült, hűtőben pihentettem.
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A karajokat bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük. A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a káposztasaláta krémes együttese jó párost alkottak. Lívia többi gasztrosága itt található.
Ahogy mondani szokták, itt-ott még a kerítés is kolbászból van. Csillánál a torta pedig rántott húsból készül. A recept hagyományos, ám a tálalási mód igen ötletes. Nézd meg, hogyan készül, kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.