Joghurtos pohárkrém keksszel, áfonyával
Joghurtból, krémsajtból számtalan variációban készíthetünk desszertet, vagy egészséges reggelit, nem kell mást tennünk, csak egy kis leleménnyel és némi gyümölccsel felturbóznunk ezeket a finomságokat.
Hozzávalók:
1 nagy pohár gyümölcs darabos joghurt (450g)
2 db natúr tömlős sajt (1/100g)
2 ek. darált keksz
20 db omlós kókuszos keksz
áfonya lekvár
áfonya
Jelen esetben erdei gyümölcsös joghurtot, kókuszos kekszet és áfonyát használtam, de természetesen más ízesítéssel és idény jellegű gyümölccsel is elkészíthető.
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a sajttal és a darált keksszel. Pár órát hűtőben pihentetjük. Az áfonya lekvárt egy kicsike vízzel szirup sűrűségűre hígítjuk. A poharak aljába beletörünk 3-3 db kekszet, meglocsoljuk 1 kanál „sziruppal” ,és rámerünk a joghurtos masszából. Ezután 2 db kekszet törünk bele, ismét meglocsoljuk a sziruppal, rászórunk néhány szem áfonyát, aztán a maradék joghurtos masszával zárjuk a rétegeket.
Friss gyümölccsel, és kedvünk, lehetőségeink szerinti kiegészítőkkel díszítjük, de tejszínhabbal is koronázhatjuk. Csaba többi receptjét itt olvashatjátok.
A joghurt, a krémsajtok, a mascarpone mind olyan alapanyagok, amelyek rendelkezésünkre állnak ahhoz, hogy percek alatt elkészíthető desszerteket varázsoljunk belőlük. Kiváló példa erre ez a málnás szépség, melynek receptjét a képre kattintva éred el.
Hozzászólás zárolva.