Konyakos májpástétomom
Nem kell Strasbourgig elmenni, ha egy jó májpástétomot szeretnél enni! Ez a recept igazán jó kis kirándulás az ízek világába! Hát még ha egy kis kupica nem a pástétomba kerül, hanem a poharadba!
Hozzávalók:
- 30-40 dkg pulykamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej lila hagyma
- 8 evőkanál kacsazsír
- 1 szál rozmaring
- 1 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
- 1,5 dl minőségi konyak
- 1,5-2 evőkanál méz
Elkészítés:
A májat öblítsük át hideg vízben, és aprítsuk 2 cm-es darabokra. Négy evőkanál kacsazsírban pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Dobjuk bele az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk tovább még 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a májat, majd pároljuk néhány percig, mielőtt hozzáadnánk a felaprított rozmaringot. Locsoljuk meg a konyakkal, adjuk hozzá a mézet. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd hat-nyolc perc alatt főzzük készre, amíg az alkohol teljesen elpárolog.
Ha kész, akkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A fél lila hagymát kockázzuk fel, szórjuk a turmixgépbe, majd kanalazzuk rá a májas masszát, és turmixoljuk krémesre. Kanalazzuk át egy mázas cserépedénybe a kész pástétomot. Olvasszuk meg a maradék kacsazsírt, és öntsük le vele a pástétomot, majd tegyük hűtőbe egy napra.
Hozzászólás zárolva.