Facebook hozzászólás
1 749

Konyakos májpástétomom

Nem kell Strasbourgig elmenni, ha egy jó májpástétomot szeretnél enni! Ez a recept igazán jó kis kirándulás az ízek világába! Hát még ha egy kis kupica nem a pástétomba kerül, hanem a poharadba! 

Konyakos májpástétom, Kép: gallicoop.hu
Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg pulykamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½ fej lila hagyma
  • 8 evőkanál kacsazsír
  • 1 szál rozmaring
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1,5 dl minőségi konyak
  • 1,5-2 evőkanál méz

Elkészítés:

A májat öblítsük át hideg vízben, és aprítsuk 2 cm-es darabokra. Négy evőkanál kacsazsírban pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Dobjuk bele az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk tovább még 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a májat, majd pároljuk néhány percig, mielőtt hozzáadnánk a felaprított rozmaringot. Locsoljuk meg a konyakkal, adjuk hozzá a mézet. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd hat-nyolc perc alatt főzzük készre, amíg az alkohol teljesen elpárolog.

Ha kész, akkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A fél lila hagymát kockázzuk fel, szórjuk a turmixgépbe, majd kanalazzuk rá a májas masszát, és turmixoljuk krémesre. Kanalazzuk át egy mázas cserépedénybe a kész pástétomot. Olvasszuk meg a maradék kacsazsírt, és öntsük le vele a pástétomot, majd tegyük hűtőbe egy napra.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés? Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!