Tésztasaláta pulykamellkockával
Van úgy, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Nem vágyik másra, mint egy jó teára, valamilyen egytálételre, egy kényelmes, nagy fotelre, egy pokrócra és valamilyen jó kis zenére. Nos, az egytálételben tudok segíteni! Ezzel aztán tudsz lazítani! Töltődj fel, mert szükség van ezekre a pillanatokra!
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz tészta (rövid formájú, pl. penne, fusilli)
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 db cékla
- 1 marék brokkoli
- 1 kisebb darab sütőtök
- só
- bors
- olívaolaj
az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- fél dl balzsamecet
- 1 tk méz
- egy marék csíra
Elkészítés:
A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockára vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Gőzpárolóban megpároljuk a zöldségeket 10 perc alatt. A tésztát megfőzzük,lecsöpögtetjük. A pulykamellet felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon aranybarnára sütjük a húst, félretesszük. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Az öntet hozzávalóit összerázzuk egy csavaros üvegben, és a salátára öntjük. Jól átkeverjük, csírával megszórjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.