Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére
Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.
A klasszikus panna cotta receptjéből igazi különlegességet varázsolhatunk pár csepp skót nedű és egy kis gyümölcs segítségével. Ez a Famouscotta!
Hozzávalók:
Panna cotta:
- 1,5 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 3 teáskanál cukor
- 1 narancs héja
- 0,5 l tejszín
- 7 g zselatin
- 4 cl skót whisky
Szósz:
- Erdei gyümölcsmix
- 3 cl skót whisky (Smoky Black)
- 4 eper
Elkészítés:
Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs lereszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Forrást követően pedig 4 cl whiskyvel ízesítjük. Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött és átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú Smoky Black keverékéből készített szósszal és felkockázott eperrel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.