Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti
Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli – bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél!
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús kockára vágva
- ½ kg krumpli megtisztítva, kockára vágva
- 15 dkg leveszöldség
- 1 csokor zellerzöld
- 1 csöves paprika
- 1 fej hagyma
- körömnyi babérlevél
- pár szem köménymag
- 3 dkg mangalica zsír
- só, pirospaprika
Elkészítés:
Az én hentesem eleve kockára vágva árulja a gulyásnak valót, de ha nálatok nincs ilyen kedves ember, akkor jó, ha megélezed a késed (szerintem ez férfi munka), és nekiállsz a kockázásnak. Az apróra kockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, rádobjuk a húst, jól megkavarjuk, hogy a húskockák minden részét érje a forró, hagymás zsír. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük hideg vízzel. Ha úgy félig puha a hús, jöhetnek a leveszöldségek, majd röviddel ezután a krumpli, és készre főzzük. Ha szereted a kuktát, készítsd abban, amint felöntötted vízzel, adj hozzá mindent, tedd kis lángra, és hagyd, hogy „magától megfőzze magát”. Jó étvágyat!
A jó kis egytálétel után valami édesség dukál, én rétest tálaltam! Nagy sikere volt!
Hozzászólás zárolva.