Facebook hozzászólás
344

Céklás, wasabis, sós palacsinta

Szeretjük a színes, sós palacsintákat. Mutatósak, jó ízűek, szépen tálalhatók. A képeken látható palacsintákat csicseriborsólisztből, céklával készítettük, wasabi porral ízesítettük. Nagyon finom, puha palacsintáink lettek, amelyekben sem a csicseriborsó, sem a cékla íze nem dominált, harmonikus ízegyüttesben simult össze, leheletnyit lehetett érezni a wasabi csípősségét – írja a bulkshop.hu.

Céklás, wasabis, sós palacsinta, Kép: bulkshop hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 6 nagy palacsintához:

1 bögre csicseriborsóliszt
1 közepes nagyságú főtt cékla
2.5 dl céklalé (lehet főtt is) / lehet fele víz is
1 kávéskanál wasabi por vagy krém
1/2 kávéskanál só
kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

1. A hozzávalókat keverjük össze, kissé sűrűbb, de jól folyós tésztát kell kapni.
2. Tegyük félre legalább egy órára pihenni. Ha az állás alatt besűrűsödik, hígítsuk vízzel vagy céklalével.
3. FONTOS: A palacsintákat nem forró, csak közepesen meleg, kizsírozott serpenyőbe kell adagolni. Meg kell várni, amíg maguktól szétterülnek, aztán kell csak gyengéden körbeforgatni őket, akár a serpenyő széléig.
4. Lassan, takaréklángon kell sütni 2-3 percig. Ha a sülő tészta teteje egy idő után már nem ragacsos, nem nedves és a fordító lapáttal jól fel lehet emelni, akkor a palacsinta kész. Nem kell megfordítani!

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

A töltésnél/feltekerésnél ez a szép sima, fényes, felső réteg kerül majd kívülre, a sült alsó réteg pedig belülre, a töltelék alá.
Jó étvágyat!

A palacsinták melegen és langyosan nagyon jól feltekerhetők, a kihűltek törékenyebbek, de kihűlt állapotban is jól félbe lehetett hajtani. Bármilyen sós töltelékkel tálalhatjuk. Mi növényi sajtkrémes, kukoricás töltelékkel szervíroztuk. A bulkshop.hu szerint nyers salátát is passzol hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!