Facebook hozzászólás
504

Melengető krémlevesek a téli hónapokra

A téli hidegben jólesik felmelegíteni átfagyott testünket egy ízletes, krémes levessel. A zöldségek zamatos illata, a gőzölgő leves csodás színe ráadásul a lelkünket is felforrósítja, miközben az ételben lévő értékes tápanyagok az egészségünket támogatják. Gergye-Ambrus Krisztina, az Amway™ iCook szakértője megmutatja, hogyan lesz ebben segítségünkre az iCook™ Rozsdamentes energiatakarékos edénykészlete, valamint Tapadásmentes serpenyői, melyek használatával kevesebb zsiradékkal, ízletesebb és táplálóbb ételeket készíthetünk.

Szereted a krémlevesek ízét? Jó hír, hogy télen sem kell lemondanod róla, csak kicsit másként kell elkészíteni (akár fagyasztott termékekből, akár szezonális zöldségekből) a leveseket. Jöjjön három krémleves recept, amivel felmelegítheted magad a hideg időben!

A zöldborsó krémleves sokak kedvence (Foto: Pexels.com)

Mentás zöldborsókrémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 20 g mentalevél
  • 10 dkg spenótlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4
    gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 10 dkg főzőtejszín
  • 4 szelet kenyér
  • 3 ek olívaolaj,
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek balzsamecet
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Önts egy kis olívaolajat a rozsdamentes edénybe, és állítsd közepes hőfokúra a főzőlapot. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld puhára. Add hozzá a fagyasztott
zöldborsót, spenótot, mentát, önts egy kis vizet hozzá. Szorosan zárd le az edényt a fedővel, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Vedd a legalacsonyabb fokozatra a
főzőlapot, majd hagyd rajta az ételt 10 percig, és ne emeld fel a fedőt ez idő alatt. Amíg a zöldségek főnek, vágd a kenyér belsejét 2 cm vastag csíkokra, majd közepes hőfokon pirítsd meg a tapadásmentes serpenyőben. Keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, balzsamecetet, sót és borsot. Öntsd rá ezt a keveréket a kenyérkockákra, és főzd, amíg a lé el nem párolog.

Miután a zöldségek 10 percig főttek, vedd le a fedőt, öntsd hozzá az alaplevet és a tejszínt. Botmixerrel keverd sima és krémes állagúra. A levest a pirított kenyérkockákkal tálald.

Sütőtökös, édesburgonya krémleves kókusztejjel

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 10 dkg sárgarépa
  • 7 dkg édesburgonya
  • 5 dkg hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 220 ml kókusztej vagy zsírszegény tejföl
  • 1 csipet curry
  • 1 csipet kurkuma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1,5 dkg tökmag
  • 1,5 dkg friss koriander vagy petrezselyem
  • friss gyömbérkarikák

Elkészítése:

Aprítsd fel, és tedd a rozsdamentes edénybe a zöldségeket. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket, adj hozzá egy kis sót, majd főzd puhára az iCook™ edény VITALOK
funkciójával. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet. Forrald fel újra, add hozzá a curryt és kurkumát, majd egy kis borsot. Turmixold össze a keveréket, adj hozzá még vizet, ha folyékonyabb levest szeretnél. Tálalás előtt szórd meg tökmaggal és korianderlevéllel vagy petrezselyemmel, és add hozzá a gyömbérkarikákat.

Melengető sütőtökkrémleves (Foto: Pexels.com)

Gyömbéres céklaleves aszalt fügével és mogyoróval

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 dkg gyömbér
  • 30 dkg cékla
  • 1/2 db alma
  • 1 db kisebb narancs leve,
  • 2dkg mogyoró
  • 2 db aszalt füge
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg szójaital
  • 5 ml olívaolaj
  • 3 dl főtt zöldséglé,
  • 1 szál friss petrezselyem
  • ízlés szerint barna cukor, só és bors ízlés szerint,
  • 1 db babérlevél

Elkészítése:

Melegítsd fel az olajat közepes lángon egy iCook™ rozsdamentes edényben, add hozzá az apróra vágott hagymát, és gyömbért, majd dinszteld 1-2 percig. Add hozzá a feldarabolt céklát és almát, párold lassú tűzön további 2 -3 percig. Öntsd fel a zöldséglével, add hozzá a sót, borsot, cukrot, babérlevelet. Fedd le, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Eközben készítsd el a díszítést! Vágd fel nagyjából a mogyorót, és egy kis iCook™ serpenyőben pirítsd meg, amíg az illata fel nem szabadul. Vágd apróra a fügét, petrezselymet. Reszeld le a parmezán sajtot, keverd össze a petrezselyemmel, fügével és mogyoróval. Vedd ki a babérlevelet az edényből, öntsd az ételhez a szójaitalt, majd pépesítsd a levest addig, amíg krémes állagú nem lesz. Végül öntsd bele a kifacsart narancs levét. Merd a levest egy-egy tálba, és díszítsd a mogyorós-fügés keverékkel.

Kipróbálnál több krémleves receptet? Akkor ide kattints!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!