Facebook hozzászólás
555

Fűszeres sütőtökkrémleves

Őszi napok és esték nagy kedvencei a sütőtökös fogások. Egy krémes sütőtökleves a megfelelő ízesítéssel pedig megfelelően felmelegíthet minket a hirtelen jött hidegben.

Számtalan verziója létezik a sütőtökkrémlevesnek. Mivel ez a tökféle már önmagában is édes, vigyázni kell a fűszerezésével. Ezért is választottunk most, olyan hozzávalókat, melyek lágyan, mégis sikeresen ellensúlyozzák az étel édes ízeit. Megmutatjuk, hogy némi csilipehely  és apirított sonka csodákra képes.

Fűszeres sütőtökkrémleves
(Fotó: Nataliya Vaitkevich/pexels.com)

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
1
csipet
tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
4-5 szelet fekete erdei sonka
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 narancs leve és héja
kevés csilipehely
hámozott tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt hámozzuk meg és szedjük ki a magokat a belsejéből. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal és előmelegített sütőben, 180-200 fok között, süssük meg. Ha megsült, aprítsuk fel. A vajat kevés olívaolajjal együtt melegítsük és dobjuk rá a felkockázott sütőtököt is. Fűszerezzük sóval, borssal és csilivel és reszeljük rá a narancshéját és a kifacsart levét is. Öntsük fel kevés vízzel és forraljuk össze. 10-15 perc forralás után, turmixoljuk le a levest és ezután, forraljuk ki újra. Ízesítsük még utána ha szükséges. Merjünk ki pár kanálnyi levest egy edénybe és keverjük el a tejszínnel, aztán a keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha kellően besűrűsödött és selymes lett, már készen is van. A leves tetejét szórjuk meg tökmaggal, illetve a lepirított, felkockázott sonkadarabokkal.

Ez is érdekelhet:

Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal

 



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!