Életforma.hu


Melengető krémlevesek a téli hónapokra

Melengető krémlevesek a téli hónapokra 

A téli hidegben jólesik felmelegíteni átfagyott testünket egy ízletes, krémes levessel. A zöldségek zamatos illata, a gőzölgő leves csodás színe ráadásul a lelkünket is felforrósítja, miközben az ételben lévő értékes tápanyagok az egészségünket támogatják. Gergye-Ambrus Krisztina, az Amway™ iCook szakértője megmutatja, hogyan lesz ebben segítségünkre az iCook™ Rozsdamentes energiatakarékos edénykészlete, valamint Tapadásmentes serpenyői, melyek használatával kevesebb zsiradékkal, ízletesebb és táplálóbb ételeket készíthetünk.
Őrülten jó branzino filé franciásan

Őrülten jó branzino filé franciásan 

Szerencsém volt a minap, az egyik boltban csodálatos branzino filét, találtam, a zöldséges részlegen pedig formás kis édeskömények mosolyogtak rám - mesélte el sztoriját az őrülten jó étkek tudora. Branzino, édeskömény, borsó, szeretet - mindössze ennyi kell a következő fogáshoz. Steffel Csaba mégis úgy érezte, valami nevet kell adnia néki, ezért, és mivel először a nagy Pepin bácsinál találkoztam ezzel, vagy legalábbis ilyesmi körettel, na meg aztán vajat is adtam hozzá rendesen - franciásnak kereszteltem. 
Morzsapaplan alatt alvó zöldségek

Morzsapaplan alatt alvó zöldségek 

Egészségesen étkezők kedvence lesz ez a recept, nincs benne hús, de én azoknak is ajánlom a kipróbálását, akik szeretik a húst. Mert a zöldség jó és egészséges.
Tavaszi csirkemell

Tavaszi csirkemell 

Amikor már szinte minden tavaszi, nyári zöldség megtalálható a piacokon, isteni dolgunk van, csak válogatni kell a jobbnál jobb receptekből, hogy mit is főzzünk. Ez a csirke étel egyszerű, ízletes, hamar elkészül, nem kell egész délután a konyhában állnunk, mégis hamisítatlan nyári ízeket élvezhetünk.
Zöldséges csirkehúsos alagút

Zöldséges csirkehúsos alagút 

Remek módja a húsok elkészítésének, ha bacon köntösbe bújtatjuk őket. Ha őzgerinc formában sütjük, akkor pedig nemcsak finom, hanem látványos étel lesz a végeredmény. Érdemes kikísérletezni azokat a variációkat, amiket a család igazán szeret.
Zöld gyöngysor a tavasz nyakán

Zöld gyöngysor a tavasz nyakán 

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.
Tavasz a piacon, jönnek a primőrök

Tavasz a piacon, jönnek a primőrök 

Végre ismét van miért piacra járnunk, gőzerővel beindult a tavasz, dübörögnek a fóliasátrakban a fűtő alkalmatosságok, nőnek a palánták az üvegházakban, és hamarosan dömping lesz a tavaszi zöldségekből a piacokon.
Zöldborsó-krémleves

Zöldborsó-krémleves 

Az egyik legjobb találmány a mirelit zöldborsó, amiből számtalanféle ételt készíthetünk percek alatt. Az egyik ilyen a zöldborsó-krémleves, ami üde színével és intenzív ízével mindenkit lenyűgöz.
Samoza

Samoza 

Közép-ázsiai tésztaétel, melyet vagy sütőben, vagy olajban sütnek ki. Tölteléke vagy zöldség, vagy darált hús, jellemzően bárány. Háromszög alakúra formálják, Indiában nem maradhat el mellőle a jellegzetes mentaszósz.
Borsókrémleves

Borsókrémleves 

Csodás, élénk zöld színével a legrondább szürkeségben is jó kedvre derít ez a leves. Igazán semmi extra nem kell hozzá, borsóból pedig megfelelő a fagyasztott is. Egy kis petrezselyem, jóféle olívaolaj, a tetejére egy tökéletes buggyantott tojás, és máris a mennyországban érzed magad.