Hozzávalók:
50 dkg mirelit zöldborsó
1 kis fej hagyma
1 l húsleves
só
bors
petrezselyem
2+5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A 2 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a borsót,a petrezselymet - mennyiségét az határozza meg, mennyire szereti a család ezt a fűszernövényt -, és 10 percig pároljuk sóval, borssal. Majd felöntjük a levessel, felforraljuk. Amikor a borsó megfőtt, összeturmixoljuk. Az 5 dkg vajból és a két kanál lisztből rántást készítünk, erre öntjük a borsó turmixot. újra felforraljuk, ha szükséges, húslevessel vagy vízzel higítunk még rajta. Krutonnal tálaljuk ezt a csodás színű és ízű levest.
Tagliatelle Alfredo
Tartozom egy vallomással. Van egy középsúlyos függőségem, amit úgy tudnék meghatározni, hogy kifejezetten kellemetlenül érzem magam, ha nincs a hűtőszekrényemben friss petrezselyem. Mindegy, hogy tél van, vagy nyár, az erre a célra használt hosszú üvegpohárban mindig bevetésre készen kell ácsorognia 2-3-4 csokor zöld petrezselyemnek. Ez a vacsora is úgy született, hogy gyorsan kellett vele elkészülni, így aztán abból gazdálkodtam, ami a hűtőben volt.