Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával
Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük – írja Pammer Livi. Gyönyörű friss kacsazúzát vett, amiből most egyszerű pörköltet főzött – vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza
- 4 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- őrölt pirospaprika
- egy nagy gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- két csipetnyi őrölt kömény
- friss paradicsom és paprika
- friss petrezselyemzöld
A galuskához:
Elkészítés:
A kacsazúzákat megmossuk, éles késsel felezzük. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk majd zsiradékon üvegesre pároljuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával (kb. egy púposabb evőkanálnyival), elkeverjük, majd vízzel felöntjük.
A pörköltalapba helyezzük a zúzákat, sózzuk, borsozzuk, köménnyel hintjük, belevágjuk a pucolt fokhagyma gerezdet, a friss paradicsomot és paprikát, a megmosott csokor petrezselymet, és az egészet puhára , omlósra főzzük.
A liszteket összevegyítjük, sózzuk, majd egy egész tojást hozzáadunk, és hideg vizet adagolva határozott mozdulatokkal a tésztát kikeverjük. Nem kell simára keverni, csak épp annyira, hogy az alkotóelemek összekeveredjenek. Ne kemény és ne folyós tésztát készítsünk. Galuskaszaggatóval vagy fa deszkáról késsel bő, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Lecsepegtetés után kevés vajon vagy zsiradékon keverjük át.
Pammer Livi azt ajánlja, hogy tálaláskor kínálj hozzá tejfölt is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.