Gombás aprópecsenyém
Barcelonában egyszerűen nem tudtam elszakadni a piac gombakínálatától. Ha csoki lett volna, Gombóc Artúr biztosan mondta volna: a piros, a fehér, a kerek, a lapos, a tölcséres… és ezer variációja! Sajnos nálunk nem ilyen változatos a kínálat, de azért lehet próbálkozni! Ez egy egyszerű családi kedvenc! Készítheted pulykából is!
Hozzávalók öt éhes szájhoz:
- 60 dkg kockára vágott sertéshús
- 2 dkg só
- 20 dkg vöröshagyma
- 3 g bors
- 10 dkg zsír
- 3 dkg lecsó
- 2,5 dkg liszt
- 25 dkg gomba
- 1 cs petrus
- rizs – köretnek
Elkészítés:
Vágd a húst csíkokra, a hagymát, a gombát kockákra. Dinszteld meg a hagymát a zsiradékon, add hozzá a húst, a gombát, majd a lecsót. Ízesítsd a sóval, a borssal, a végén az apróra vágott petrussal, a végül pedig köretnek adj hozzá főtt rizs! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.