Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.
Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még – úgymond – roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!… Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 2 diónyi margarin vagy annak megfelelő olaj
- 2 ek liszt
- pár csepp citrom
- 1 cs petrus apróra vágva
Elkészítés:
Megmossuk, majd 2 centis darabokra vágjuk a babot. Zsírban, fedő alatt, kevés vízzel pároljuk. Ha lesült zsírjára, kevés liszttel meghintjük. Vízzel és tejföllel felengedjük, ízesítjük citrommal, apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.