Facebook hozzászólás
412

Nyári mártogató készülő bulimra

Ez a recept nem más, mint joghurtba kevert finomságok, amik összességében jól feldobják a kerti partira szánt zöld salátádat, mártogathatsz bele sárgarépát, vagy csak egyszerűen kínáld a sült hús mellé. Egykori televíziós kolléganőmtől tanultam, aki nagy mestere volt az ízek, az illatok és a hangulatok szövésének!   

Joghurtos mártogatós kenyérrel, Kép: pixabay
Na jó, lehet kenyérrel is, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, két végét kóstold meg (hogy nem keserű e), majd reszeld le. Vágd apróra a pórét, a petrust és a borsmentát. Mindet add az uborkához, majd borítsd rá a joghurtot. Sózd ízlésed szerint. Jól keverd össze, tedd a hűtőbe 1-2 órára, és csak a buli előtt vedd ki. Ezer arca van, én például egy szelet zöldpaprikával is kikanalazom, annyira szeretem! Lesz sikered neked is a grillpartin! Munkára fel! Amíg ezen elgondolkodsz, mutatok egy másik tippet is:

Kovi pari, Kép: Fodor Iván
Kovászos paradicsom, Kép, Fodor Iván

Iván barátom kovászos paradicsoma

Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!