Püspöklila padlizsán rántva
Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el.
Hozzávalók:
Elkészítés:
„Kabátoljuk le”, vagyis pucoljuk meg a padlizsánokat. Vágjunk hosszában fél centi szeleteket, majd tengeri sóval sózzuk. Kisvártatva papírtörlővel itatgassuk le a nedvességet, és hagyományosan panírozzuk be. Én ezúttal is a wokomat kapom elő, és forró olajban aranysárgára sütöm. Újkrumplival vagy parázsburgonyával és tartármártással pedig egyenesen tökéletes! Nyűgözd le a barátaidat is! Jó étvágyat!
Tuti séf ad tippeket és receptötleteket
Itt a grillszezon! A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.
Hozzászólás zárolva.