Facebook hozzászólás
641

Püspöklila padlizsán rántva

Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el. 

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay
Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Hozzávalók:

Elkészítés:

„Kabátoljuk le”, vagyis pucoljuk meg a padlizsánokat. Vágjunk hosszában fél centi szeleteket, majd tengeri sóval sózzuk. Kisvártatva papírtörlővel itatgassuk le a nedvességet, és hagyományosan panírozzuk be. Én ezúttal is a wokomat kapom elő, és forró olajban aranysárgára sütöm. Újkrumplival vagy parázsburgonyával és tartármártással pedig egyenesen tökéletes! Nyűgözd le a barátaidat is! Jó étvágyat!

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket

Itt a grillszezon! A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!