Bogyós uborkasaláta csírával és füstölt makrélával
A salátakészítés egyszerű dolog, de nem könnyű leírni a hozzávalók mennyiségét… Itt van például a kígyóuborka. Mégis mekkora, hosszú, vagy vékony, Én egy 61 dekásat vettem elő. Szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is…, és éppen mekkora az a koktélparadicsom…? folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával. A következő salátánál, amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka… Mégis írtam valamiféle mennyiségeket, de mint azt fentebb jeleztem, ez legyen szabad döntés tárgya – ajánlja fantasztikus nyári receptjét az őrülten jó ételek gazdája.
Hozzávalók:
- kígyóuborka (1 szép nagy)
- olívabogyó (20 szem)
- kapribogyó (3 evőkanálnyi)
- koktélparadicsom (15 db)
- póréhagymacsíra
- madársaláta
- olívaolaj
- bors, só
- füstölt makréla (legalább 1 db)
Elkészítés:
A hozzávalókat jól lehűtjük. Az uborkát felkockázzuk, egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután feldaraboljuk a koktélparadicsomot, és hozzákeverjük az uborkához. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra halmozzuk a füstölt makrélát. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.