Szentgotthárdi tökös álom
Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók a pestóhoz:
és a sajtos mini kiflikhez:
- vajas tészta
- tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
A pestó hozzávalóit mozsárban összetörjük vagy turmixoljuk. A vajas tésztát kinyújtjuk, kis háromszögeket vágunk belőle, feltekerjük kifli formájúra, tojással vékonyan megkenjük, meghintjük reszelt sajttal és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.