Lencseimádó cinkotai barátnőm újévi fasírtja
Lencsebaba szemű barátnőm, Zsuzsi minden újévre kitalál valami nagyon finomat. Most beújított, és a sok-sok szerencsehozó leves után előállt ezzel a fasírttal. Annyira jól sikerült, hogy én például mindenféle köret nélkül ettem! Mellesleg karcsúsító menü! Győződj meg róla!
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 1 tojás
- 1 szikkadt zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
A lencsét előző este, de leglább két órán át áztatni kell. Ha szerencséd van, ha konzervből dolgozol, mert akkor erre nincs szükség.
Áztasd tejbe a szikkadt zsemlét. Sós vízben főzd puhára a lencsét, majd tedd turmixba, és pépesítsd. Vágd apróra a petrezselymet, majd kockára a hagymát, és az utóbbit pirítsd meg olajon. Ha jó zsemleszínű, add a lencsepéphez, ízesítsd sóval, borssal, paprikáva, majd add hozzá a tojásokat. Egyet keverj rajta, és jöhet a kinyomkodott, darabokra tépkedett zsemle. Az egészet sűrítsd be a liszttel, majd borítsd bele a petrust. Na, most jól keverd össze, nagyjából egy húsból készülő fasírtmassza állagéhoz kell hasonlítania. Ha kész, a hagyományos módon formálj belőle kis gombócokat. Mindegyiket forgasd meg zsemlemorzsában, majd süsd ki forró olajban. Mindennel tálalhatod, mint a hagyományos fasírtot, de ha csak így eszed, magában, akkor is tápláló, és a mérleg mutatója sem ettől ugrik majd ki alattad. Legyen szerencséd!
Hozzászólás zárolva.