Facebook hozzászólás
955

Pulykamell érmék sajtos-parajos szósszal

Ez a gyorsan – finomat tipikus esete! A paraj önmagában nálunk nem nagyon kelendő, ezért egy kis csavarral vonzóvá kellett tennem. Zsenge levelű bébispenót, karakteres gouda sajttal, egy kevés fokhagymával, krémes tejszínnel ötvözve, és máris olyan szósz készül, hogy megnyaljuk utána az összes ujjunkat!  Íme, a siker receptje Pammer Líviánál.  

Pulykasajtos, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pulykamellből kisebb szeleteket vágunk, sózzuk, őrölt borssal enyhén megszórjuk, majd rizslisztbe forgatva kevés felhevített zsiradékon aranyló színűre sütjük. A megsült szeleteket kiszedjük a serpenyőből, és egy tányéron pihentetjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tisztára mosott bébiparajt, a gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd ezt összeforralva a leveleket megfonnyasszuk. A gouda sajtot lereszeljük, beleszórjuk a kész parajos tejszínes szószba, majd alaposan elvegyítve forralunk rajta egyet. Sűrűbb, krémes szószt kapunk. A hússzeletekre ízlés szerint adagolhatjuk a forró és krémes parajos sajtos szószunkat. Köretként Pammer Livi rizst ajánl. Jó étvágyat!

Szentgotthárdi tökös álom
Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!