Krémes pulyka egy tálban
Kifejezetten őszi egytálétel ez a recept. Elsőre nehéznek tűnik, de nem az! Az a legjobb, amikor már érezzük a sütőből érkező illatokat, és csak úgy serceg a teteje! Ez is Dosso Gabi páratlan ajánlata! Ne hagyd ki!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 40 dkg pulyka felső combfilé
- 2 ek kukoricaliszt
- só
- bors
- 40 dkg gomba
- 15 dkg bacon
A besamelhez:
- 5 dkg vaj
- 1-2 ek rizsliszt
- 5 dl tej
- szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst falatnyi kockára vágjuk. A kukoricalisztet sóval, borssal elkeverjük, és a húst belehempergetjük. Forró serpenyőben lepirítjuk a húst, és egy nagy, kivajazott jénai tálba tesszük A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a felszeletelt gombát erős tűzön megpirítjuk. A gombát a húsra tesszük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, rádobjuk a lisztet, felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel, és habverővel folyamatosan kevergetve megfőzzük. Szerecsendiót reszelünk bele, sóval, borssal ízesítjük. A besamellel leöntjük a húsos-gombás keveréket, pirított bacon kockákkal megszórjuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.