Gyors karfiolleves Márti konyhájából
Sokan nem kedvelik a karfiolt, pedig szerintem már látványra is olyan, mint egy virágoskert. Ráadásul ásványi sókban igen gazdag, magas a C-vitamin-tartalma, amit még fagyasztás után is képes megőrizni. Vannak, akik rántva vagy akár savanyúságként is használják. Nos, itt az én igen egyszerű levesem, ami egy kellemes hétköznapi ebéd indítója, és ráadásul pik-pak kész!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szedd szét a karfiolt rózsáira, és mosd meg. Főzd meg félig, majd készíts világos rántást, és engedd fel vele a levest. Csendes tűzön főzd még együtt 10 percig, hogy teljesen megpuhuljon a karfiol. Betétnek adj hozzá kis leveskockát vagy daragaluskát, a végén dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd a tejföllel együtt tálald. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.