Facebook hozzászólás
482

Télapó kedvence, ezt tedd ki az ablakba

Remélem, már mindenki kipucolta a cipőcskéjét, és felkészült az éjszakára! Kémeim jelentették, hogy a Télapó már elindult Lappföldről, hiszen minden JÓ gyerekhez időben szeretne eljutni. Van, ahová szánon érkezik, máshol a kandallóban landon, megint máshol az ablakon kopogtat… vagy nem. Minden esetre a kedves vendéget illik fogadni, ha már egy éven át azon dolgozott, hogy meglepjen minket! Itt egy remek ötlet!  

Télapós süti és forró csoki, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Díszítéshez:

  • 1 tubus fehér cukormáz
  • 10 dkg marcipán
  • 10 dkg porcukor
  • piros ételfesték
  • színes cukorszemek

Elkészítés: 

 

Elkeverjük a lisztet az élesztőporral, majd átszitáljuk. Most adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dagasszuk simává. (Egy robotgép remek segítség!) Takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk kelni. Ezalatt sütőpaprral béleljünk ki egy tepsit, a sütőt pedig kapcsoljuk be. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 10-12 egyenlő nagyságú cipócskát készítünk.

Télapóváró pudingos kekszkockák – sütés nélkül
Nagyon egyszerű kekszes pudingos sütit készítettünk, és még a sütőt se kellett bekapcsolni hozzá. Egy finom tea mellé igazán mutatós vendégváró desszert, nemcsak az ünnepnapokra.

Az egyes adagokat kb.10 centis átmérőjű kör alakúvá nyújtjuk, tojással megkenjük, és a tepsibe rakjuk. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt kisütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt átszitáljuk a porcukrot, majd a marcipánt a porcukorral összegyúrjuk. Megfelezzük, és az egyik adagba beletesszük a piros ételfestéket. Mindkét  marcipánadagból 5-5 (6-6) db, szintén 10 centis átmérőjő kerek lapocskákat készítünk, majd kettévágjuk. A pirosból lesz a sapka, a fehérből a szakáll, és a sütialapokon eligazgatjuk. A cukormázzal megrajzoljuk a télapó szakállát, bajszát, sapkaszélét és sapkabojtját. A szem és az orr helyére nyomjunk egy kis pötty cukormázat, rá pedig egy-egy szem színes cukrot. Kínálj hozzá forró csokit! Még sosem találkoztam olyan TÉLAPÓval, akinek ez ne ízlett volna!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!