Káposztás virslim a farsangi bulimra
Vékony csíkokra vágni a káposztát. Na, ez a legbonyolultabb ebben a receptben. A többi gyerekjáték, ráadásul gyors, laktató, és hozzátenném, hogy háziasszonykímélő bulivacsi. Így magában, vagy friss kenyérrel is remek! Mellesleg tudtad, hogy a káposzta egybként is szerelmes a virslibe? Jó bulizást!
Hozzávalók négy bulizóhoz:
- 80 dkg fejes káposzta
- 4 pár virsli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl fehérbor
- borsikafű
- késhegynyi őrölt kömény
Elkészítés:
Vágjuk vékony csíkokra a káposztát, majd olvasszuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát. Dobjujk rá a szalonnára a káposztát. Sózzuk, majd a köménnyel és a borsikafűvel ízesítsük, végül a fehérborral pároljuk puhára a káposztát. Amint elfőtte a levét, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, és főzzük készre öt perc alatt. Megkóstolod, és rájössz, hogy Te vagy a legjobb szakács! Jöhetnek a vendégek!
Hozzászólás zárolva.