Április 7., az egészség világnapja.
Tanácstalanul áll a piacon? Nincs ötlete, mivel gazdagíthatná, tehetné változatosabbá az étrendjét? Egye magát egészségessé!
Tippjeink:
Dió
Omega-3 zsírsavat, C- és E-vitamint tartalmaz, a benne lévő ásványi anyagok pedig a szív- és az agyműködésnek kedveznek.
Tippünk: Fogyasszon minden nap egy maréknyit belőle, mert anyagcsere-fokozó tulajdonságának köszönhetően jót tesz az alakjának!
Narancs
A C-vitamin, a pektin és a kálium védi sejtjeinket, a folsav pedig csökkenti a szívre ártalmas homocisztein mennyiségét.
Tippünk: Minden napra egy narancs! A benne lévő rostoknak köszönhetően ugyanis jótékonyan hat az anyagcserére.
Cékla
Nagyon gazdag a szénhidrát- és a fehérje-anyagcseréhez szükséges mangánban. Kiváló béltisztító, gátolja a vesekőképződést, méregteleníti a májat és az epehólyagot.
Tippünk: Háromhavonta iktasson be céklalé-napot, ezzel nemcsak tisztítja a szervezetét, de a vérképzést is serkenti.
Pulykahús
Fehérjében, az energiaháztartásunk egyensúlyáért felelős niacinban, artériavédő B6- és B12-vitaminban, vérképző vasban és immunrendszer-óvó cinkben gazdag.
Tippünk: Fontos, hogy fogyasztás előtt a pulykahúsról mindig távolítsa el a zsíros bőrt!
Lazac
Az omega-3 zsírsavak csökkentik a szívinfarktus és az érrendszeri megbetegedések kockázatát. Magas szeléntartalma az ízületekre hat jótékonyan.
Tippünk: Fehérjetartalma miatt betegségből való lábadozás esetén különösen ajánlott.
Csicseriborsó
Sok létfontosságú aminosavat juttat az agyba, káliumtartalma miatt enyhe vízhajtó hatású, a benne rejlő magnézium pedig fontos szerepet játszik az izmok és az idegek működésében.
Tippünk: Elkészítése előtt néhány órára vagy akár egész éjszakára áztassa vízbe, és csak ezután kezdje el főzni!
Brokkoli
Kutatások bizonyítják, hogy antioxidáns tartalmának köszönhetően gátolja a rákos sejtek burjánzását, emellett kitűnő vírusölő és serkenti a májműködést is.
Tippünk: Helyettesítse vele a burgonya- vagy a rizsköretet, így nem csak egészségesebb, de karcsúbb is lesz!
Hozzászólás zárolva.