Facebook hozzászólás
251

Diétás tippek a világból- Kizárólag fogyni vágyóknak!

Trükkök a nemzetek konyhájából, amelyek segítségével önök is megszabadulhatnak felesleges kilóiktól. A franciák tényleg szeretik a hasukat, ennek ellenére náluk csak a lakosság 10 százaléka küzd súlyproblémákkal. A titkuk a minőségben rejlik: kizárólag kiváló ételeket falatoznak, ennek köszönhetően kevesebb kalóriával is beérik.

India: Hús helyett hüvelyesek

India egyes tájegységeit eltérő ízek jellemzik. Északon kevesebb rizst esznek, inkább gabonát és kenyeret fogyasztanak. Dél felé haladva nagyobb hangsúly kap a rizs, a zöldséges ételek és a szószok pedig egyre csípősebbek. Az indiaiak többsége a hinduizmus és a buddhizmus híve, ezek a vallások pedig a húsmentes életmódot hirdetik.

Praktikák

Előszeretettel használják specialitásaikhoz a hüvelyeseket, nemcsak köretként, hanem főételként és fűszerként is. A lencse-, borsó- és babfajták energiát és fehérjéket szállítanak a sejtekhez, és mivel nincs bennük zsír, nagyon egészségesek.

Étrendjükben számos trópusi gyógynövény szerepel. Az indiai őserdőkben honos gyógynövények többsége csökkenti a szénhidrát utáni éhséget, ennek köszönhetően segíti a fogyást.

Arra törekszenek, hogy az étel minden érzékszervüknek élvezetet nyújtson, ezért a fogásokban a különféle színek, aromák, illatok és ízek harmonizálnak egymással.

Kalifornia: A tenger gyümölcsei

Köztudott, hogy az USA-ban élő emberek meglehetősen egészségtelenül táplálkoznak: mindennapos étrendjük alapját a tartósított és készételek, a gyorsétkezdék menüjei és a szénhidráttal teli nassolnivalók képezik. Így nem csoda, hogy a zsírpárnák szinte észrevétlenül rakódnak le rájuk. A kaliforniaiak azonban élen járnak az egészséges táplálkozásban: tányérjukra rendszerint olyan természetes étkek kerülnek, mint az osztriga, a rák, a halfélék, valamint gyümölcsök és zöldségek.

Praktikák

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával olyan ballasztanyagok kerülnek a szervezetbe, amelyek csökkentik a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, továbbá segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat.

A kaliforniaiak rengeteg halat és tengeri gyümölcsöt esznek, ezek tele vannak értékes, többszörösen telítetlen zsírsavakkal.

Édességek helyett szíverősítő diót nassolnak, amelyből 50 grammnyi fedezi a szervezet napi omega-3 zsírsavszükségletét.

Hetente kétszer-háromszor fogyasztanak tőkehalat, ezzel elősegítik a pajzsmirigy egészséges működését.

A rendszeres testmozgás hozzátartozik a mindenapjaikhoz. Sokan járnak kerékpárral vagy görkorcsolyával a munkahelyükre.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!