Facebook hozzászólás
103

Hogyan ápoljuk az érett bőrt?

Sajnos előbb-utóbb minden hölgy életében elérkezik az a pillanat, mikor felfedezi első kisebb ráncát, mely a helytelen bőrápolás következtében akár már huszonévesen is bekövetkezhet.

Az évek előre haladtával az idősebb szervezetben a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba. Ilyenkor szabadgyököknek nevezett káros anyagok keletkeznek, amelyek mérgezőek, károsíthatják a sejteket, roncsolják az élő szöveteket. Ennek a következménye a száraz és ráncos bőr. A bőrnek csökken a zsír és víz tartalma, emiatt fénytelen, matt, tapintása érdes, könnyen kipirul, érzékennyé válik.

Az emberi test öregedése nagyjából 20 éves korban elkezdődik, azonban ilyenkor még nincsenek látványos külső jelei. A sejtek regenerálódó képessége évről évre csökken, ez ellen sajnos nem tudunk semmit tenni. Ki így, ki úgy fogadja a változásokat, azonban késleltetni lehet az öregedési folyamatot.

A hormonális változások következtében a bőr szárazzá, petyhüdté és érzékennyé válik. De mit tegyünk, hogy késleltessük ezt a folyamatot? Fontos a gyakori hidratálás, a folyadékveszteség és a zsír pótlása külső és belső megoldásokkal.

 

Minden korban fontos a megfelelő folyadékbevitel így legalább másfél liter ásványvíz fogyasztása a méregtelenítés miatt és megfelelő hidratáló krém alkalmazása a bőr külső ápolására, a víz és zsírtartalom pótlására.

Negyvenöt év után pedig az öregedő, érett bőr esetén két problémával kell hatékonyan szembeszállni: megfelelően kell hidratálnunk, s zsírosítanunk az arc és a dekoltázs bőrét, s minimálisra kell csökkentenünk a barázdák számát és mélységét.

 

Az arcmasszázs fokozza a vér- és nyirokkeringést, a felgyülemlett nyirok eltávolítása révén pedig csökkenthető például a szem alatti duzzanat.

Ebben a korban már elkülönül az éjszakai és nappali bőrápolás, hiszen míg nappal a káros napsugaraktól való védelem az elsődleges szempont, addig éjszaka a ránctalanítás és magasfokú hidratálás a legfontosabb.

Az öregecske bőr szövetségesei a méz, a sárgarépa, a kamilla, a jázmin, a körömvirág, a szőlő vagy a liliom, továbbá minden gyümölcs és zöldség, mely A-, B-, C- és E-vitaminban gazdag.

http://umsz.manna.ro/nolap/az_erett_bor_apolasa_2009_04_03.html



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!