Facebook hozzászólás
18 721

Ropogós sajtos rudak

Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon – bármikor – extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatni való. Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem. Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk – írja sós sütijéről Pammer Livi. 

Ropogós sajtosrúd, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:

A tetejére:

  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat egy öblösebb tálba mérjük, és kézzel összedolgozzuk. Kellemes tapintású, nem kemény és nem is ragacsos tésztát fogunk kapni. (Az élesztőt is szárazon keverjük csak hozzá a liszthez.) Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Ha van sajtosrúd kiszúrónk akkor a nyújtás után szúrjuk ki vele a rudacskákat, kenjük át a felvert egész tojással és minden rudacskára szórjunk ízlés szerint reszelt sajtot. Ha nincs kiszúrónk akkor a kinyújtott tésztát kenjük át a felvert tojással  szórjuk meg reszelt sajttal és éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk a kívánt méretekre. Szilikonos sütőpapíron 190-200 fokon – alsó-felső lángon – 15-20 perc alatt aranyszínűre sülnek.

Én sem tudok más ajánlani, ropogtassunk egy kis sajtos-sósat Pammer Livi konyhájából!

Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni! Idén is ezzel kínálom majd a locsolóimat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!