Sörszivacs – a nagyitól
Sajnos a sósak a gyengéim! Egy jó sörözéshez pedig kell néhány falat! Tehát: sör+sós! Mi kell még hozzá? Egyértelmű: egy jó társaság, foci vb, és persze kiváló magyar sörök, amiből igazán akad bőven! (Én csak segítettem!)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg margarin
- tejfel érzés szerint
- csipetnyi só
- ízlés szerint köménymag
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a sütőporral, a margarinnal, ízesítsd sóval, és adj hozzá annyi tejfelt, hogy egy kellemes, lágy rétestésztát kapj. Nyújtsd ki! Kend meg tojással, néhány szem köménymaggal, sok-sok reszelt sajttal, majd hajtogasd össze, mint a konyharuhát! Újabb nyújtás jön sajtszórással, és nyújtogatással. Ezt ismételd meg összesen 4-5-ször. A végén nyújtsd ki fél ujjnyi vastagra, kend meg tojással, szórd meg a tetejét még reszelt sajttal, és vágd úgy körülbelül 3,5 x 5,5 cm-es, magyarul egy gyufásdoboznyi téglalapokra.
Hozzászólás zárolva.