Dögös arepas Venezuelából
A lángos- és lepényféléket minden nép a legegyszerűbb ételei között tartja számon. Ahol sok búza van, ott búzalisztből készül, de ahol túlnyomórészt kukorica terem, ott a kukoricalisztet gyúrják össze vízzel, majd sütik ki olajban. Ilyen az arepas, azaz a venezuelai kukoricalepény is, amit kettévágva, avokádós krémmel, csirkecomb-csíkokkal és durvára vágott friss korianderrel töltenek meg.
- 30 dkg masarepa liszt
- 3,3 dl víz
- só
- 2 db kicsontozott csirke felső comb
- só
- fél citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 avokádó
- 1 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- 1 kierezett és kimagozott chilipaprika
- 5 dkg friss koriander
- Vénusz Sütőolaj
Elkészítés:
Nagy keverőedényben gyúrjunk morzsálódó tésztát a kukoricalisztből, sóból, és a vízből. Formázzunk belőle 4 bucit, majd óvatosan, hogy ne törjön el a tészta, nyújtsuk laposra. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Nagy teflonserpenyőben, forró olajban pár perc alatt pirítsuk meg a kukoricalángosok mindkét oldalát, majd tegyük sütőrácsra, és 20 perc alatt süssük készre.
Kevés olajon, közepes lángon süssük pirosra a kicsontozott, bőrös csirke felsőcombot. Facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vágódeszkára, és vágjuk csíkokra. Keverőedényben törjük össze villával a héj-, és magnélküli avokádót a tejföllel, a kimagozott és felszelt chilivel, a lereszelt fokhagymával illetve a minél vékonyabbra szelt hagymával.
Vágjuk ketté a készre sült kukoricalepényeket, majd töltsük meg az avokádós krémmel, a csirkecomb csíkokkal, és a durvára vágott friss korianderrel.
Hozzászólás zárolva.