Pideli kebap, a nyársra húzott lángos
Nemcsak a történelmünk, de a gasztronómiánk is több ponton találkozik a törökökével. A Pideli kebap esetében a nálunk is ismert lángos tésztát húzzák nyársra húsokkal. Utóbbi lehet csirke, marha, disznó, de akár bárány is. Érdemes kipróbálni a nyári grillezéseken, mert nagyon különleges és laktató fogás, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket. Kínálj hozzá salátát!
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 25 gr élesztő
- 40 dkg liszt
- 1 dl langyos víz
- 60 dkg bárány combfilé
- 1 tk őrölt koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 dl Vénusz Sütőolaj
- 15 dkg koktélparadicsom
- só
- bors
- 4 dl görög joghurt
- 5 dkg friss menta
Elkészítés:
Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni, amíg a kelt tészta elkészül. Langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 10 perc alatt. Nagy keverőedényben a lisztből, kevés sóból, és az élesztős tejből kevés víz hozzáadásával gyúrjunk lágy tésztát. Szitáljunk lisztet a tetejére, fedjük le, és száraz szobahőmérsékletű helyen kelesszük 40 percig, vagy ameddig a duplájára dagad.
Szaggassunk a megkelt tésztából 3-4 centis kis gombócokat. Fogjunk nyársat, vagy hurkapálcát, és kezdjük el felhúzni rá a koktélparadicsomot, a pácolt húst, és a lángos tésztát. Ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag. Széles teflonserpenyőben, kevés olajon, néha átforgatva süssük készre 15-17 perc alatt. Tálaljuk krémes joghurttal, és apróra vágott mentával.
Hozzászólás zárolva.