Tészta édes hagymával és keserű levelekkel
Mindig szerettem más országok különlegességeit kipróbálni. Vannak olyan barátaim, akik például csak azért mennek az egyik legismertebb lakberendezési áruházba, hogy ott ebédeljenek. Ezt a svéd receptet is onnan kaptuk! Próbáljátok ki!
Hozzávalók két személyre:
- 1 cs mustár-, mizuna- és amarántlevél
- 150 gramm tészta
- 1-2 evőkanál vaj
- 2 hagyma, hámozva és szeletelve
- 1 csipetnyi só
- 300 ml zöldségalaplé
- olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy széles serpenyőben pirítsd barnára a hagymát egy evőkanál vajban és olívaolajban. Lassú tűzön sütve várd meg, amíg meglágyul a hagyma. Felét vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Öntsd a zöldségalaplét a serpenyőbe, és növeld a hőmérsékletet. Főzd forrásig és győződj meg róla, hogy semmi nem ragad a serpenyő aljára, majd főzd 10 percig és ízesítsd. Add hozzá a tésztát, majd főzd, amíg al dente nem lesz, majd merd ki a tésztát a serpenyőből. A zöldségeket a serpenyőbe rakva keverd, amíg meg nem szívják magukat. Öntsd vissza a tésztát a serpenyőbe, és adj hozzá egy evőkanál vajat (ízlés szerint). Keverd össze, majd tálald a maradék hagymával.
Hozzászólás zárolva.