Házi gombás tortellinim
Ahogy megyünk bele a hűvös, borongós őszbe, úgy vágyunk elmélyülni a mediterrán világ idézte színekbe, illatokba! Ha már látványra is megkívántál ilyen falatokat, azt javaslom, bármennyire is gyorsnak tűnik, ne a szupermarketek változatát keresd! Hidd el, ez a tészta nem bonyolult, és a frissességnek nincs párja! Vágj bele!
Hozzávalók:
- 14 dkg durumliszt
- 2 marék bazsalikom
- 20 dkg gomba
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma (kis)
- bors ízlés szerint
- 5 dkg krémsajt (vagy reszelt sajt)
- 5 dkg parmezán sajt (vagy más kemény sajt)
Elkészítés:
Vedd elő kedvenc késes turmixolódat. Dobd bele a bazsalikomot egy teáskanálnyi olajjal, majd jól daráld krémesre. Most végy egy keverőtálat. Rakd össze a tésztás a tojásból, a lisztből és a sóból. Keverd hozzá a pépet. Legyen belől egy keményebb tészta. csomagold fóliába, és úgy fél órára tedd a hűtőbe. Ezalatt a gombát, az újhagymát és fokhagymát vágd kisebb kockára, majd egy serpenyőben egy kanál olajon, erős lángon kevergetés közben hevítjük. Ha más elpárolgott a leve, és sűrűsödik, add hozzá a sajtot is.
Tégy fel egy nagy fazék sós vizet forrni! Most kapd ki a hűtőből a tésztát, nyújtsd késfoknál vékonyabbra. Derelyeszaggatóval 8-9 centis köröket vágj ki. A gombás masszából mindegyik közepére tegyél egy púpozott kávéskanálnyit. Hajtsd a tésztát ketté, majd csavard az ujjad köré, és tapaszd össze. Csinálj neki gallért úgy, hogy hajtsd vissza azt a tésztarészt, amelyikben nincs töltelék! Ne izgulj, ha nem érted, a kezedben „adja magát”! Eddigre már lobog a fazékban a víz. Dobd kb. két percre az egészet a lobogó sós vízbe! Szűrővel szedd ki, öblítsd le, tedd jénaiba, locsold meg kevés kis olajjal.
Díszítheted reszelt sajttal, paradicsomszósszal, de önmagában is megállja a helyét! Jó étvágyat egy olasz estéhez!
Hozzászólás zárolva.